Waarom ik schrijf, ook als niemand leest

Een vrijdagavond in het Vroesenpark. De bladeren van de bomen verspreidden de klanken van fado-achtige liedjes over zeemannen en wachtende vrouwen. Op het terras van het paviljoen traden zangeres Iris en gitarist Tim op voor lege houten stoelen (en voor mij).

Terwijl ik naar Iris en Tim luisterde, dacht ik aan de Spaanse Justo die elke dag met zijn gitaar op het Plaza de España in Sevilla staat, maar zoveel meer is dan een straatmuzikant. Aan zijn vriendin Susana die – bij gebrek aan een betere expositieruimte – hun appartement volhangt met haar magische schilderijen. En aan mijn woordschetsen met 66 Facebook volgers.

Eerlijk, ik droom ook van de dag dat er gevochten wordt om de filmrechten van mijn bestseller te kopen. Maar als die dag nooit komt, als ik na mijn dood niet vergeten word omdat ik tijdens mijn leven niet gekend ben, dan is het ook goed.

Ik houd van de puurheid van expressie die nog onopgemerkt is en die vrij is van bitterheid als ‘waarom ik niet en zij wel, terwijl ik minstens zo goed ben’. Wat doet dat ertoe? Mijn woordschetsen zijn onbetekenend, voor jou, misschien, en betekenen alles, voor mij. Ik krijg kriebels in mijn buik van likes en positieve reacties, en de mensen die ze geven heb ik het liefst. Maar ook zonder zou ik het alsnog niet kunnen laten om te schrijven over wat mij raakt. Daarom.

6 Replies to “Waarom ik schrijf, ook als niemand leest”

  1. Anne, weer een heel leuk stukje. Ik lees ze met plezier. Schrijven hoort bij de familie denk ik. Je nicht Jannie schrijft ook volgens mij en je tante Jeanet heeft ook een blok. Ik vind schrijven ook heel erg leuk. Veel succes met je komende verhalen. Nogmaals ik lees ze met plezier. Groetjes,Elly

    Verzonden vanaf Samsung-tablet.

    Like

  2. Ojee, nu weet ik niet of mijn reactie doorkomt (iets met inloggen bij wordpress…), maar dan schrijf ik het gewoon nog een keer ;)! Ontdek nu jouw blog via Miss Sentinelli. Je schrijft super! Heerlijk om te lezen. Ben je gelijk gaan volgen op Bloglovin! Op mijn blog (levenvanlot) blog ik graag om te inspireren met persoonlijke verhalen over alles wat ik tegenkom als twintiger (eerste baan, koophuis etc) en deel ik graag mijn illustraties, lekkere receptjes en reisverhalen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s