Dag 3: Ik heb Granada wel gezien

Na drie dagen in Granada heb ik de wirwar aan straatjes in de oud-Arabische wijk Albayzin ontleed. Ik weet waar ik daar vette, Marokkaanse pasteitjes met kip, amandelen en kaneel kan krijgen. Ik heb er Alhambra bij daglicht, zonsondergang en nacht gezien.

Ik heb de stoffige weg naar Sacremonte beklommen. Onderweg kwam ik een zigeuner tegen die zo dronken was dat het kwijl uit zijn mond liep en hij op zijn benen werd gehouden door twee mannen en een vrouw. Ik heb de zigeunergrotten gezien en ik heb er een die te koop staat bezichtigd.

Ik heb alles wel gezien
Wonen in een studiogrot met Alhambra in je verre voortuin? Bel 0034605659870

Ik heb door de oude, Joodse wijk Realejo gedwaald en meters graffiti gespot. Ik heb de kathedraal al zo vaak gezien dat ik er inmiddels bijna niet meer naar omkijk. Ik heb thee gedronken en waterpijp gerookt in een tetería. Ik heb flamenco gehoord, gezien en gevoeld.

Ik heb eigenlijk al alles gedaan en gezien wat ik wilde doen en zien. En ik zit hier nog vijf volle dagen…

Hoe heerlijk is dat! Nu kan ik alles nóg een keer doen en alle details die me de eerste keer zijn ontgaan in mij opnemen. Nu kan ik Granada echt gaan ontdekken.

One Reply to “Dag 3: Ik heb Granada wel gezien”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s