Dag 7: Mijn nieuwe eetfilosofie

Als ik reis, is er maar een eetregel waar ik me aan houd: eet nooit ergens twee keer. Zelfs in de kleinste bergdorpjes zijn er gemiddeld drie bars op vijf inwoners. Laat staan hoeveel er te proeven is in een stad als Granada! Maar zoals dat gaat met alles waar ik te stellig in geloof, is ook deze regel niet meer. En dit is wat me heeft bekeerd:

  • Vanille frappes en chai lattes van La Finca, een koffiebar in een zijstraat van de kathedraal waar geen licht invalt. De eigenaar heeft een tikje afstandelijke blik in zijn donkere ogen en ik moest vier keer terugkomen voor hij een blijk van herkenning gaf. Niet dat het me daarom te doen was.
  • Een knapperig broodje met olijfolie waar ik in wil baden en zoete, zoute jamón van Casa Lopera. Voor de bar staat een uitklapbord met een foto van het broodje. Dat zag ik pas de tweede keer, anders was ik er nooit naar binnen gegaan. En toen was het al te laat. Toen ik die tweede keer met een hongerige blik in mijn ogen aan de toonbank stond, lachte de eigenaar zonder verbaasd te zijn om mij alweer te zien. ‘Je moet er ook deze kaas bij nemen,’ zei hij en liet me de helft minder betalen dan de dag ervoor.
  • Marokkaanse kippasteitjes met amandelen en kaneel van Panadería Maria. Ook goed voor ontploft bladerdeeg met vanilleroom.
  • Crêpes van Baraka, met zoete (dulce de leche!) en hartige vulling die ik opeet op een houten bank tegen een muur van lucht.
  • Als het me lukt om een plekje te veroveren in deze stampvolle ijssalon: bolletjes vanille- en citroenijs van Los Italianos.
  • De thee en vegetarische curry’s van José. En terwijl ik maar door blijf eten en drinken, speelt hij gitaar.

Elke keer op dezelfde plekken eten is niet echt avontuurlijk. Maar wel een leuke manier om lekker eten en drinken van lekkere- ehh goede barista’s, chefs, bakkers en ijsmakers te waarderen.

3 Replies to “Dag 7: Mijn nieuwe eetfilosofie”

  1. Haha ja die donkere ogen doen het ‘m hè 😛 Dulce de leche is echt te lekker. Hier in Colombia noemen ze dat trouwens arequipe. Is volgens mij gewoon hetzelfde. Ik neem altijd vele potten mee naar Nederland om aan iedereen uit te delen haha. In Bogotá heb ik ook een aantal vaste restaurants waar ik vaak kom, maar het is ook altijd leuk wat nieuws te ontdekken 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s