Die keer dat ik een date had met vier chefs

Ik ben te laat voor onze afspraak en kom verwilderd aan.
‘Wil je ook wat eten?’ vraagt Chung vriendelijk. Hij en de andere chefs zitten op het terras aan het water van zijn restaurant.
‘Ja, lekker,’ zeg ik, met een schuin oog op de gevulde schalen die op tafel staan.
Chung overhandigt me eetstokjes.
Het zweet dat net begon op te drogen breekt me weer uit. Onder de ogen van vier van de beste chefs van Rotterdam frummel ik wat met die stokjes tot mijn vingers enige grip lijken te hebben. Ik reik naar een van de schalen en pak wat van de knapperige eend. Vlug stop ik het in mijn mond en opgelucht kauw ik. Maar hoe lekker het ook smaakt, ik durf mijn geluk niet nog eens uit te proberen. Om te verhullen dat ik eigenlijk een neppe foodblogger ben, doe ik net alsof ik mijn taak om hen te interviewen heel serieus neem.
En schrijf ik een artikel over hun Rozentuindiner waar ik heel graag naartoe wil. Maar ik durf niet meer.

One Reply to “Die keer dat ik een date had met vier chefs”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s