Woordenschat

‘Zie dat!’ kraaide zijn stemmetje.
Ik keek op van ons voorleesboek en volgde met mijn ogen zijn uitgestoken vinger om te zien wat hij interessanter vond dan Muis op de peuterspeelzaal. Hij keek met open mond naar een geluidloze tv-reclame van het Wereld Natuur Fonds.
‘Zie dat!’
‘Wat zie je?’ vroeg ik.
Hij draaide zijn hoofd naar mij en keek me onbegrijpend aan. Alsof hij zeggen wilde: wat stel je soms toch moeilijke vragen, Anne. Maar ook daar had hij de woorden nog niet voor.
‘Zie dat!’
‘Ik zie een gorilla,’ zei ik.
‘Gorilla boos,’ zei hij. ‘Bibi bang.’

De wereld is voor hem een enge plek omdat hij haar nog niet goed duiden kan. Ik vind het juist fascinerend dat de wereld oneindig veel meer omvat dan ik ooit kan begrijpen met mijn woordenschat. Het liefst spreek ik alle zevenduizend talen van de wereld vloeiend omdat ik denk dat ik het leven zelf zou kunnen doorgronden als ik er de juiste woorden voor zou kunnen vinden. Het is een illusie. Al sprak ik alle talen van de wereld, als ik die van de liefde niet sprak, werd de wereld echt een enge plek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s