Hoe word ik imperfect?

‘Je bent te perfectionistisch,’ zegt vrijwel iedereen in vrijwel elke situatie tegen mij.
Ik vind dat nogal ondankbaar. Doe ik zo mijn best om de mensen van wie ik hou en de mensen aan wie ik een hekel heb gelukkig te maken, zijn ze nog niet blij met mij. Terwijl ik juist snak naar hun bevestiging.
‘Houd op met jezelf aanpassen, wees gewoon jezelf,’ zeggen zij.
Maar dit ís wie ik ben.

Het zou me frustreren als ik niet zo zonnig als het einde van de zomer was. Ik zet mijn gevoelens opzij, google ‘hoe word ik imperfect’ en maak een actieplan. Want als ik dit doe, wil ik het goed doen. ’s Ochtends stap ik mijn open zwarte sandaaltjes zonder mijn teennagels te hebben gelakt.
Ik ben er klaar voor.

Hoe word ik imperfect

4 Replies to “Hoe word ik imperfect?”

    1. Ja hè! Maar ik las gisteren deze zin in Big Magic van Elizabeth Gilbert: “Perfectionism is just fear dressed in haute couture”. Aan ons de uitdaging die angst te overwinnen 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s