Kom maar op

Als D. mij op maandagochtend om 4.50 wakker belt, is mijn eerste gedachte: misschien heeft hij eng gedroomd.
‘Wat is er?’ vraag ik daarom lief, ondanks het tijdstip.
‘Je auto staat in brand,’ zegt hij.
Ik vlieg overeind. ‘In brand?’ roep ik. Dan zak ik terug in mijn kussens en kruipt een schuldgevoel over me heen. Misschien is het karma. Twee dagen eerder vervloekte ik die auto nog omdat ‘ie keer op keer onder mijn trillende benen afsloeg. Dat gevoel blijft de hele dag hangen, tot iemand zegt: ‘Elk verlies is een bevestiging dat er iets beters komt.’
Ik voel mij meteen beter. Ha, denk ik, kom maar op!

Kom maar op

4 Replies to “Kom maar op”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s