Nesteldrang gone wrong

Stel, je hebt nesteldrang terwijl je midden in een verbouwing zit. En de aannemer die jou al in april een nieuwe keuken, nieuwe babykamer en nieuwe kozijnen vóór augustus beloofde, loopt een beetje uit met zijn planning. Want wist hij veel dat de bouwvak dit jaar uitgerekend in juli zou beginnen. Dan kan hij natuurlijk geen kozijnen bestellen.

De keuken en het wandje dan. Vóór augustus zitten die er zeker in. Hij ziet je immers met de dag uitdijen, dus hij begrijpt de urgentie. Alleen moet jij toch ook de urgentie van zijn vrouw begrijpen, die graag haar verjaardag in een nieuw prieel in de tuin wilt vieren. Om dat te bekostigen heeft hij ook een wat grotere klus nodig dan jouw appartementje. Die duurt alleen wat langer dan hij had voorzien. Maar heus. Eind juli kan hij wel een begin maken bij jou. Daarna gaat hij eerst eens welverdiend op vakantie, maar zo rond jouw uitgerekende datum is het dan allemaal geregeld voor je.

Dan kun jij je heel boos maken. Maar zoveel stress is slecht voor de baby in je buik waardoor je je nu al een slechte moeder voelt. En terecht, want als je straks een huilbaby krijgt die in zijn eerste levensjaar super vatbaar is voor allerlei infecties weet ik wel waarom. Dus in plaats van je zo boos te maken, focus jij je op de dingen waar je wél controle over hebt.

Het interieur. In recordtempo en met een minimum aan financiële middelen shop je een complete inrichting bij elkaar. Tijd om er goed over na te denken gun je jezelf niet. Je wilt alleen maar zoveel mogelijk items van je talloze to do lijsten afstrepen voor je vliezen in een bouwmarkt breken. Dus ga je bij alles af op je intuïtie hormonen en heb je straks stoeptegels in de keuken liggen (zo God en de aannemer willen). Maar bij het kiezen tussen vleugje witte of krijtwitte muurverf, breek je.
‘Dan doen we toch gewoon wit,’ zegt je vriend.
‘Er bestaat helemaal geen gewoon wit,’ zeg jij.
Maar dat heb je verkeerd, want er is RAL 9010; het zuiver witte wit dat in heel Nederland op de muren wordt gesmeerd. Een stabiele factor in onzekere tijden. Je koopt 50 liter. Kun je meteen het hele huis ermee doen.

3 Replies to “Nesteldrang gone wrong”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s