Nachtspook

Ik ben gezegend met een baby die prima vijf uur aan een stuk kan slapen. Alleen doet ‘ie dat dan wel aan het begin van de avond. Mijn nachten zijn dus al ruim vier maanden lang gebroken en inmiddels draai ik een beetje door.

‘Heeft Jad nog een fles gehad?’ vraag ik als Dougan ’s avonds een paar uur na mij naar bed gaat.
Voor ik het antwoord goed en wel hoor, ben ik alweer vertrokken. Om half 3 schrik ik wakker. Jad is nog steeds niet voor een voeding gekomen. Kordaat stap ik uit bed. Dan komt de voeding wel naar hem toe.
Ik wankel de keuken in om de waterkoker aan te zetten. Terwijl die zich opwarmt, zoek ik naar de fles. Nergens te vinden. Ik zie wel een geopend pak rijstebloem op het aanrecht staan en maak dat meteen even dicht. Vervolgens kijk ik om het hoekje de woonkamer in. Ja hoor, daar staat de fles. Met nog een bodempje melk erin. Huh?
Terwijl ik mijn hoofd breek over de vraag hoe het mogelijk is dat een fles die schoon op het aanrecht stond toen ik ging slapen nu met melkrestanten op de salontafel staat, maakt de waterkoker een geluid alsof hij bijna uit elkaar knalt. Jad wordt wakker. Zie je wel, heeft hij toch honger. Ik maak de fles schoon, schenk er 150 ml water in en strijk 5 schepjes kunstvoeding af. Eén. Twee. Vier. Vijf.
Ben ik nou een schepje vergeten? Voor de zekerheid gooi ik er nog een half schepje bij. Zo, bijna vijf of net iets meer dan vijf. Jad drinkt het flesje leeg en valt met zijn hoofdje in mijn hals en armpjes om mijn middel weer in slaap. Heerlijk vind ik dat. Laat de nachten nog maar even gebroken blijven; tegen mijn verwarde brein zijn andere maatregelen te treffen, zo blijkt de nacht erop:

IMG_1345

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s