Gestolen momenten

Jad heeft niet alleen mijn hart gestolen, maar ook het grootste gedeelte van mijn tijd. Zodra hij ’s ochtends wakker wordt, ritst hij zijn slaapzak los, schopt hij zijn benen in de lucht en roept hij: ‘Mama! Mama! Maaamaaa!!!’ Klaar om weer een nieuwe dag door te brengen met zijn mama, zijn baba, zijn opa, zijn oma, de buurvrouw, de dochter van de buurvrouw, de hond van de dochter van de buurvrouw, etc. etc.

Waar ik als het kind al het liefst in een hoekje wegkroop om ongezien mijn eigen gang te kunnen gaan, wil Jad juist alles wat hij meemaakt delen. En aangezien ik alweer twee maanden fulltime thuis met hem ben, wil hij vooral alles delen met mij.
‘Mama! Mama! Mama!’ Kijk, een vlieg op het raam. De vuilniswagen. Het gras wordt gemaaid. Daar loopt een poes. Kijk, een auto. En ook nog een fiets! Wat is de wereld toch prachtig!!! Zullen we naar buiten gaan? Ik wil mijn oude sneakers aan. Nee, mijn nieuwe sneakers. Nee, mijn kaplaarzen. NEE, de werkschoenen van baba! Wat zijn schoenen toch mooi!!!

Eenmaal op straat blijft Jad net zolang voor iedere voorbijganger staan totdat ik wel een praatje met hen moet maken. En als we eindelijk verder kunnen lopen, zwaait hij hen nog lang nadat ze uit zijn zicht verdwenen zijn uit.

Heel lief, zo’n gezelligheidsdiertje. En dodelijk vermoeiend. Uit mijn leven voor Jad mis niet zozeer het dansen, of het reizen, of mijn zorgeloosheid, of het altijd uitgeslapen zijn. Ik mis het alleen-zijn. En dus, zodra de kans zich voordoet, glip ik er tussenuit voor een verloren halfuur waarin niemand mij nog mist en ik weer even onzichtbaar kan zijn.

(Om daarna de voordeur open te gooien en mijn armen te spreiden voor een zielsgelukkig mannetje dat op me af komt rennen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s